PRIMARIA COMUNEI VARBILAU

Judetul Prahova

EDUCATIE

        In ceea ce priveste invatamantul , spatiile construite si terenul aferent activitatilor de invatamant sunt satisfacatoare., incadrandu-se in limitele normate in ceea ce priveste numarul de clase, constructiile si terenul aferent. Calitatea fondului construit este relativ buna , dar necesita modernizari si utilarea pentru asigurarea confortului minim necesar. Cladirile sunt asigurate cu electricitate si au incalzire cu combustibil solid.Accesibilitatea este relativ dificila , razele de deservire de 800 m pentru scoli si 500 m  pentru gradinite fiind mult depasite , din cauza configuratiei insiruite a satelor.
 In satul Varbilau functioneaza:
- 2 scoli cu 20 clase de elevi , care-si desfasoara activitatea in 14 sali  de clasa , 2 laboratoare, 1 sala sport 1, atelier scoala, 1 biblioteca si un teren de sport.
- 2 gradinite cu cate 2 grupe care-si desfasoara activitatea in 3 sali de clasa dotate corespunzator .
        In satele Livadea si Poiana functioneaza inca 2 scoli cu clase I-IV si 2 gradinite , iar in satul Cotofenesti , pe langa scoala cu clase I-IV existenta,  s-a construit o scoala noua , moderna , utilata dupa standarde, in care invata 150 elevi.